تزيين ميز غذا


اهمیت تزیین میز غذا و سفره آرایی کمتر از هنر آشپزی نیست و در واقع مکمل یکدیگر بشمار میان . امروزه به دلیل کمبود وقت و ماشینی شدن زندگیها دیگه مردم خیلی تابع آداب واصول رسمی نیستن . در بیشتر به راحتی و زیبایی اون توجه میکنن تا اصول کلاسیک ....


انتخاب گل:
شما مي توانيد هر گلي را كه مي خواهيد و دوست داريد انتخاب كنيد، اما بايد توجه كنيد كه رنگ هاي گل ها با هم تركيب مناسبي را تشكيل دهد. هماهنگي بين رنگ گل ها و رنگ دستمال سرسفره ها نيز جلوه بيشتري به ميز شام مي بخشد، بلندي گل ها را به گونه اي تنظيم كنيد تا ميهمان هايي كه در دو طرف ميز قرار گرفته اند بتوانند به راحتي همدیگر را ببینند و باهم به گفتگو بنشينند. ضمنا گلها نباید خیلی معطر باشن که بوی غذاهای رو تحت الشعاع قرار بدن ....



راهنماي آراستن گل سرميز:

اسفنج گل آرايي را درست به اندازه بشقاب يا ديسي كه براي اين كار در نظر گرفته ايد ببريد و با نوار چسب ويژه گل آرايي آن را به ظرف محكم بچسبانيد تا ثابت بماند، شمع ها را در وسط ظرف در اسفنج فرو كنيد، گل ها و برگ هاي سبز را به شكل بيضي در ديس بچيني، تا امتداد و انتهاي بعضي از گل ها و برگ هاي سبز با سطح روي ميز مماس باشد، به اين گل ها آب فراوان دهيد تمام اين گل ها (گل هاي فرزيا، گل داودي، سوسن، ميموزيا، آنتوريوم قرمز) خيلي زود تشنه مي شوند.



تشريفات چيدن ميز ميهماني رسمي:


ليوان ها:

شاید تو منزل مون ظروف خیلی گرانقیمتی نداشته باشم ولی میتونیم با رعایت اصول پاکیزگی و نوع چیدمان مناسب محیط گرم و دلچسبی رو بوجود بیاریم .... ليوان ها معمولا سمت راست بشقاب و بالاي محل قرار گرفتن كارد و معمولاً به ترتيبي سرميز مي گذارند كه به راحتي براي نوشيدن در دسترس باشد. فرانسوي ها ليوان ها را كمي بيشتر نزديك به وسط قرار مي دهند، هميشه تنگ آب را سر سفره بگذاريد و مراقب باشيد كه در سرتا سر مدت صرف غذا آب تنگ پر باشد.



دستمال سفره:

امروزه مردم بیشتر از دستمال های کاغذی برای پذیرایی استفاده میکنن و دستمال پارچه ای خیلی کاربرد و طرفدار نداره .... هم به دلایل رعایت بهداشت عمومی و هم هزینه و سختی شستشو .... و در واقع فقط جنبه زینتی داره ....دستمال را به زيبايي و دقت تا بزنيد و در بشقاب نان در سمت چپ يا در وسط بشقاب غذاخوري بگذاريد. براي تزئين نيز مي توانيد از حلقه دستمال سفره استفاده كنيد، در انتخاب رنگ روميزي ذوق و سليقه به خرج دهيد.



شمع :

براي ميهماني شام، مناسب است و به فضاي محيط گرمي بيشتري مي دهد. فقط به خاطر داشته باشین که از شمع های بدون اشک تهیه کنین تا هم زود آب نشن و کج نشن !! و هم بوی بد تولید نکنن !


گل:
سعي كنيد هميشه روي ميزي كه مي چينيد گل هم بگذاريد، ظرافت خاصي به ميز شما مي دهد. حتما دقت کنین که اگه گلها رو تازه تهیه نکردین و متعلق به روزهای قبل هستن - آب گلدان تازه تعویض شده باشد ! گاهی پیش آمده که در رستوارن از آب گلدانها بوی بدی به مشام رسیده !!! فراموش نكنيد كه اگر لازم باشد نمك، فلفل و خردل را سرميز بگذاريد. اما قبل از اين كه بخواهيد چيز شيريني پذيرايي كنيد آنها را از روي ميز برداريد.






قبل از میهمانی حتما تمام ظروف و لیوانها رو بازبینی کنیم .نمکدانها و قلقل پاش ها رو مجددا پر کنیم .برای مهمونی حتما یخ لازم خواهین داشت ...یادتون نره که از صبح همون روز به فکر پرکردن جایخی های اضافی باشین .

انتخاب وپخش موزیک ملایم و بدون کلام در هنگام غذاخوردن به محیط آرامش و صفا و گیرایی خاصی میده .....

طریقه چیدمان سرویس غذاخوری
اینهم هم دیگه خیلی مهم نیست ... اگه تو تمام عکسها دقت کرده باشین ... مدلهای مختلف چیدمان رو می بینین ..... مثلا یکی عکس بالا ... تمام سرویس قاشق و چنگال برعکس طریقه کلاسیک سمت چپ چیده شده ... و لیوان سمت چپ ... دیگه این روزها مردم برای این چیزها وقت زیادی نمیذارن ... به مصداق : تعارف کم کن و بر مبلغ افزا !! بهتره کیفیت غذا و بهداشت در حد بالا رعایت بشه ... بعد راحتی و زیبایی .... اگه جایی و وقتی برای اصول کلاسیک باقی بود ...میشه کارهایی کرد ....!!!
+ نوشته شده در  یکشنبه هفتم تیر 1388ساعت 20:8  توسط سوگند |